Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Super Sidekicks 2 (SNK, 1994, Neo Geo MVS, AES, NGCD)






Ένα εξώφυλλο, έργο τέχνης

  Το 1994 λοιπόν, κυκλοφόρησε το Super Sidekicks 2 της SNK.  Με αναβαθμισμένα γραφικά από τον προκάτοχό του, βελτιωμένο gameplay και μια αισθητική που έκλεινε το μάτι στην ιαπωνική τεχνοτροπία (που φημίζεται για την μυθομανία και την υπερβολή της) , το SS2 είχε όλα τα συστατικά για να κερδίσει τους ποδοσφαιρόφιλους gamers. 



 Έλα μωρή παιχτούρα, όλα τα χαρτάκια για πάρτη σου !


Αρχικά στις arcade αίθουσες, και λίγο αργότερα στις home κονσόλες της SNK το Neo Geo AES και το Neo Geo CD, το SS2 βασιζόταν στο επερχόμενο Μουντιάλ του ’94 που διεξήχθη στην Αμερική, χωρίς όμως licenced ονόματα για τους παίκτες, αλλά με –διασκεδαστικά είναι η αλήθεια- τυχαία ονόματα, ένας θεός ξέρει από πού. Έτσι, στο single player πρωταθληματάκι, είχες τη δυνατότητα να προκριθείς και να παίξεις στο εν λόγω παγκόσμιο κύπελλο, με διαθέσιμη φυσικά και την Ελλάδα στον όμιλό της (όπου κατά τον Χάρρυ Κλυνν, εφαρμόσαμε άψογα το 4-4-2, από τα γκολ που δεχθήκαμε στα τρία ματς που παίξαμε, 4 από την Βουλγαρία, 4 από την Αργεντινή και 2 από την Νιγηρία !).


 Στα video games όμως η ιστορία ξαναγράφεται, οπότε όλοι μας προσπαθήσαμε να σηκώσουμε την κούπα με την Ελλαδάρα ! Τα συγκλονιστικά γραφικά, η φοβερή γηπεδική ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σε κόμικς, εδικά με τις σπαρταριστές cutscenes όταν γινόταν κάποιο δυνατό foul, και φυσικά στους πανηγυρισμούς, συνέτειναν στο να γίνει το παιχνίδι θρύλος στις αίθουσες, και φυσικά στα σπίτια όσων τυχερών και κουβαρντάδων το είχαν εκείνη την εποχή.  

Διαθέτουμε 3 πλήκτρα στη διάθεσή μας, ένα για πάσα ή σουτ όταν έχουμε την κατοχή, ή τάκλιν στην άμυνα, ένα για ψηλή μπαλιά ή τζαρτζάρισμα, και τέλος ένα για κοντό σουτ και εναλλαγή παίκτη. Γενικά το παιχνίδι διαλέγει αυτόματα τον πλησιέστερο παίκτη στη μπάλα, και η άμυνα παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν πρόκειται να παίξετε ιδιαίτερες τακτικές εδώ, η ομάδα που θα διαλέξετε όμως έχει κάποια στατιστικά και ένα συγκεκριμένο σύστημα, οπότε διαλέξτε αναλόγως. 

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, έχουμε την επιλογή για ένα power up, που θα καθορίσει το δυνατό σημείο της ομάδας μας. Ένας καλός παίκτης π.χ, θα επιλέξει το Attack power up, και αντίστοιχα ένας αδύνατος το defence, ή το Full. 


Ανάψανε τα αίματα!


Με πινελιές όπως το chance, όπου η οθόνη αλλάζει αίφνης με το πάτημα του σουτ όταν εμφανιστεί η εν λόγω ένδειξη, προκειμένου να κάνεις ένα σουτ από διαφορετική προοπτική, ή στα κοντινά φάουλ, όπου είχες το τείχος μπροστά σου και ο αντίπαλος ήλεγχε τον τερματοφύλακα, το παιχνίδι ήταν διασκεδαστικό στο gameplay και οπτικά χορταστικότατο. Έχει δύο συνέχειες, το Super Sidekicks 3 και το Ultimate 11, οι οποίες  βασίστηκαν στον κορμό που χτίστηκε με το Super Sidekicks 2, και μπορείτε να τα παίξετε στο MAME ή φυσικά στο Neo Geo AES με τα SNK joysticks, ενώ δεν προτείνεται η έκδοση για Neo Geo CD, λόγω των εκνευριστικών χρόνων φορτώματος.



Το σουτ-τηλεφώνημα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου